Carporal

Carporal

Carporal voor de hond

Wanneer honden last hebben van gewrichtsklachten, kan het voorschrijven van pijnstillers zoals Carporal een uitkomst bieden. Carporal is een medicijn voor honden dat ontstekingen en pijn verlicht bij zowel acute als chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Dosering van Carporal hond

Carporal hond dient via de bek te worden toegediend. De aanbevolen dosis is 4 mg carprofen per kilogram lichaamsgewicht per dag. In het begin dient de dosis 4 mg carprofen per kilogram lichaamsgewicht per dag te zijn, verdeeld over één enkele dagelijkse dosis of in twee gelijke doses. Afhankelijk van de klinische reactie kan de dagelijkse dosis worden verlaagd. De duur van de behandeling is afhankelijk van de waargenomen reactie en dient op regelmatige basis door een dierenarts te worden gecontroleerd bij langdurig gebruik. Om de postoperatieve pijnstillende en ontstekingsremmende effecten te verlengen, kan de preoperatieve behandeling met een injecteerbaar carprofen product gevolgd worden door Carporal tabletten, waarbij de aanbevolen dosis 4 mg/kg/dag gedurende maximaal 5 dagen is.

Werking carporal bij de hond

Carporal is een medicijn dat speciaal ontwikkeld is voor dieren en gebruikt wordt om ontstekingen en pijn bij spier- en botaandoeningen en degeneratieve gewrichtsziekte bij honden te verminderen. Ook wordt het voorgeschreven ter behandeling van postoperatieve pijn.

De werkzame stof in Carporal is carprofen, een NSAID (niet-steroïdale ontstekingsremmer) die koortsverlagend werkt, pijn vermindert en ontstekingen remt. Carporal is beschikbaar in de vorm van tabletten die oraal toegediend kunnen worden. Na ongeveer 3 tot 4 dagen kan een klinisch effect optreden.

Het medicijn is alleen op recept verkrijgbaar en is verkrijgbaar in verschillende doseringen (bijvoorbeeld Carporal 100 mg per tablet). Het is belangrijk om het medicijn alleen op advies van een dierenarts te gebruiken en de voorgeschreven dosering strikt op te volgen.

Indicatie carporal bij de hond

Carporal is een medicijn voor honden dat niet mag worden gegeven aan honden met problemen aan het hart, de lever of de nieren. Ook niet als er signalen zijn van darm- of maagzweren, bloedproblemen of als de hond overgevoelig is voor het medicijn.

Het mag niet worden gebruikt bij drachtige of zogende teven en mag niet worden gecombineerd met andere medicijnen van dezelfde soort.

Honden jonger dan 4 maanden mogen geen Carporal krijgen.

Bij oudere dieren moet de dosering indien nodig worden aangepast en de hond moet nauwlettend worden gecontroleerd.

Carporal mag niet worden gegeven aan honden die uitgedroogde zijn,  honden met een lage bloeddruk honden of honden met hypovolemie (Dit is een laag circulerend bloedvolume, dat wil zeggen vermindering van het vocht dat zich in de bloedvaten bevindt). De reden dat Carporal in deze laatste gevallen niet gegeven mag worden is  omdat er dan een risico bestaat op verhoogde nierschade. Carporal is overigens niet geschikt voor katten.

Bijwerkingen van carporal voor de hond

Net als bij de meeste medicijnen heeft Carporal voor de hond bijwerkingen. Enkele van de veelvoorkomende bijwerkingen omvatten:

  • Braken of diarree als gevolg van maag- en darmproblemen
  • Verhoogd risico op maag- en darmbloedingen (gastro-intestinale ulceratie)
  • Verminderde eetlust en lusteloosheid
  • Mogelijke nier- of leverproblemen
  • Het risico op bijwerkingen van Carporal hond neemt toe bij langdurig gebruik. Sterfgevallen zijn zeer zeldzaam.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test