Pitbull die zijn neus kwijt is nu gelukkigste hond (video)

Pitbull die zijn neus kwijt is nu gelukkigste hond (video)

Nieuws: Pitbull die zijn neus kwijt is nu gelukkigste hond (video)

Op 21 januari 2015 kreeg Bretagne Faske een verontrustend telefoontje. Een werknemer bij een bouwwerf in Houston, Texas, zag een gewonde pitbull waarvan de

Faske, een vrijwilliger voor ADORE (All Dogs Official Rescue Enterprise of Houston) reed met spoed naar de plek toe. Daar trof ze de Pibull aan in de buurt van een sloot, omringd door fast-food zakken en oude banden. Ze zag gelijk dat de hond er veel erger aan toe was dan dat ze in eerste instantie dacht. Haar eerste gedachte was om deze arme hond uit zijn lijden te verlossen door middel van euthanasie.

"Van deze ooit mooie grote hond was bijna niks meer over," vertelt Faske tegen The Dodo. "Niet alleen vanwege zijn verwondingen aan zijn gezicht, maar ook hoe hij er lichamelijk aan toe was. Elke botje in zijn lijf was te zien. De ribben, heupen en ruggengraat van de hond waren zo goed zichtbaar. Hij zat onder het vuil en was te zwak om zich om te draaien."

Terwijl Faske dichterbij kroop, begon te Pitbull te grommen om haar te waarschuwen. Hiervan schrok Faske niet, het verbaasde haar helemaal niet dat hij dit zou doen na alles wat hij mee had gemaakt. De hond liet Faske dichtbij genoeg komen om zijn verwondingen nader te inspecteren. Het meeste van de neus en de snuit van de hond was weg en wat er nog zat bungelde aan de voorkant van zijn kop.

Faske was er van overtuigd dat een mens hem dit had aangedaan. "De snee was zo netjes dat het alleen maar gebeurt kon zijn met een scherp instrument," aldus Faske. "Het was alsof iemand letterlijk een mes had genomen en de voorkant van zijn gezicht weg heeft gesneden. Waarschijnlijk dezelfde persoon die hem aan de halsband naar deze bouwplaats heeft gesleept."

Naast de gruwelijke verschijning van de verwondingen was er ook de geur. Een sterke stank door infecties.

Nadat ze de hond een beetje gerust had gesteld slaagde Faske erin om een riem aan de halsband vast te maken. Ze noemde hem Apollo, de mythische god van de geneeskunde. "Onmiddellijk kon je zien dat lichaam verslapte", aldus Faske. "Het was alsof hij wist dat hij veilig was."

Faske nam Apollo mee de auto in en reed hem meteen naar de dierenarts. Ondanks de enorme pijn die deze hond gevoeld moet hebben ontspande Apollo zich volledig in de auto en viel zelfs in slaap. "Ik denk dat dit de beste nachtrust is geweest die hij ooit had gehad", meent Faske.

Apollo was niet buiten levensgevaar. Hij moest dringend medische hulp hebben en Faske was er niet zeker van of hij het wel zou redden. Maar toen hij aankwam bij de dierenarts draafde Apollo rond in de wachtruimte, snuffelde aan mensen en zocht contact met andere honden.

"Iedereen bij de dierenarts leek een beetje geïntimideerd door Apollo," zegt Faske. "Ik denk niet dat iemand verwacht had dat er een hond in zijn toestand rond kon lopen alsof er niets aan de hand was."

Naast de verwondingen op zijn werd Apollo ook positief getest op hartworm. Een aandoening waarbij parasieten zich in het weefsel van het hart gaan nestelen. Wanneer dit onbehandeld blijft leidt dit tot de dood.

Faske en de dierenarts gaven Apollo water en eten om te kijken of hij zich überhaupt zelf kon redden. Als hij zou kunnen eten dan zou hij een kans maken. Zonder aarzeling slokte Apollo twee kommen voer op en dronk zijn bak leeg. Daarna liep Apollo naar Faske en legde zijn kop op haar been. "Vanaf dat moment wisten we dat hij niet zomaar een hond was", zegt ze.

Apollo had dringend een operatie nodig maar Faske wilde ervoor zorgen dat hij de best mogelijke zorg kreeg dus nam ze hem mee naar een andere dierenarts voor een second opinion. Een paar weken later heeft Apollo reconstructieve chirurgie gehad. De buitenste neus van Apollo is weg, maar hij heeft nog een neusholte dat hem in staat stelt om te ademen.

Tijdens de operatie transplanteerde de dierenarts een stuk huid over het blootgestelde stuk bot van zijn neusholte die deze zou moeten gaan beschermen. Een deel van de bovenkaak als ook een paar tanden moesten verwijderd worden. Gelukkig kon de dierenarts een groot deel van zijn bek besparen zodat hij normaal zou kunnen eten en drinken.

Terwijl Apollo onder medisch toezicht bleef dacht Faske niet na over een eventuele adoptie. Ze maakte zich alleen maar zorgen of Apollo dit alles wel zou overleven. Toch wist Faske zij en Apollo een speciale band hadden die met de dag sterker werd. Ze bezocht hem zo vaak als ze kon terwijl hij in de kliniek was.

"Diep van binnen wist ik dat ik wilde om hem te houden, maar ik moest nog een manier vinden," vertelt Faske The Dodo.

Zodra Apollo hersteld was introduceerde Faske hem bij haar twee andere honden. Twee reuen die alle twee inmiddels de 10 jaar waren gepasseerd. "Het zijn alle twee Bully's en zeer temperamentvol," aldus Faske. "Gewoon een paar knorrige oude mannen. Ik wist niet zeker of ze een andere hond zouden accepteren. Ze waren genesteld en gesetteld en beschermend voor me."

Maar nogmaals overtrof Apollo Faske's verwachtingen. Niet alleen accepteerden haar honden Apollo, maar Apollo was ook duidelijk gek op hen. Wat ook zeer verrassend was, is dat Apollo ook erg hield van menselijk gezelschap, nogal verrassend na alles wat hij had meegemaakt. Uiteindelijk was het een makkelijke beslissing voor Faske om Apollo te adopteren.

Zelfs met zijn aangetaste gezicht heeft Apollo nu een heel mooi leven. Zijn gereconstrueerde neus functioneert net als de neus van een normale hond. Hij kan ermee ademen, ruiken en niezen. Zijn hervormde kaak heeft hem er niet van weerhouden te eten of te spelen. "De hond kan eten!" zegt Faske. "En hij speelt ook met speelgoed en tennisballen."

Met de liefde van Faske lijkt Apollo zijn emotionele trauma's te hebben verwerkt. "Ik heb nog nooit een hond gelukkig gezien," zegt Faske. "Je kunt het vertrouwen en de liefde in zijn ogen zien."

De favoriete activiteiten van Apollo zijn onder andere chillen in een stoel die hij zijn eigen heeft gemaakt en samen met Faske televisie kijken. Ook is hij gek van spelen met de andere viervoeters in huis, eten en zonnebaden.

Elke zaterdag neemt Faske Apollo mee naar de training Total Control K9 College die een privécursus gedoneerd heeft aan Apollo. "Op een of andere manier heeft hij door wanneer het zaterdag is, want dan zit hij geduldig op me te wachten bij de deur", zegt Faske. "Het is zeker onze wekelijkse quality time. En hij kan niet wachten om mee te gaan voor een ritje in de auto."

Apollo is een inspiratie voor iedereen geweest en ADORE heeft hem nu de officiële mascotte gemaakt voor de bewustwording tegen dierenmishandeling.

"Hij lijkt zijn roeping te hebben gevonden en is in staat om zijn wrede ervaring achter hem te laten," zegt Faske. "Hij heeft de wereld laten zien dat een dier die zoveel heeft geleden, zich hier boven stellen, weer kan genieten."

"Na alles wat hij heeft meegemaakt verbaast het me hoe gelukkig en zorgeloos hij is. En dat hij zo ongelooflijk lief blijft naar mensen," aldus Faske. "Apollo is echt een zegen. Zonder ADORE Houston en de steun van de gemeenschap zou Apollo niet zijn waar hij nu is. Het hele dorp heeft geholpen met zijn herstel en ik ben zo dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen."


Bron: https://www.instagram.com/adoreabullapollo/
Als je Apollo wilt volgen, dan kan dat op Instagram via @adoreabullapollo