De Schnoodle is een relatief nieuw ras dat is ontstaan door het kruisen van een Schnauzer en een Poedel. De exacte oorsprong en geschiedenis van dit ras is echter niet goed gedocumenteerd. Het is mogelijk dat de Schnoodle voor het eerst werd gefokt in de Verenigde Staten in de jaren 1980 als een designerhond met het doel om een gezelschapshond te creëren met de weinig verharende vacht van de Poedel en de levendige persoonlijkheid van de Schnauzer.
Omdat het ras nog relatief nieuw is, zijn er nog geen erkende rasverenigingen die zich richten op de Schnoodle.
De kosten voor een Schnoodle zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Schnoodle.
De schnoodle is over het algemeen een liefdevolle en aanhankelijke hond die graag bij zijn eigenaar is. Dit ras is intelligent, alert en energiek, wat betekent dat ze een goede hond zijn voor actieve eigenaren. De schnoodle heeft een levendig en speels karakter en is vaak dol op spelen en aandacht. Dit ras is sociaal en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren als ze op jonge leeftijd aan elkaar worden voorgesteld en goed worden gesocialiseerd. De schnoodle is meestal niet agressief en zal niet snel blaffen, tenzij er gevaar dreigt.
De Schnoodle is aanhankelijk, liefdevol en toegewijd en ze komen het beste tot hun recht in een gezin met wat oudere en attente kinderen. Als ze van pup af aan opgroeien bij andere honden en huisdieren dan zal dit geen problemen opleveren. Het kan zijn dat als er later andere huisdieren bijkomen of er komt bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding, dat de Schnoodle dit nieuwe gezinslid niet tolereert. Een Schnoodle kan er niet tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Dit zal resulteren in destructief gedrag en onophoudelijke geblaf.
Sommige Schnoodles kunnen wat terughoudend zijn tegenover vreemden en hebben de neiging om te blaffen als ze iets ongewoons opmerken. Het is daarom belangrijk om ze op jonge leeftijd goed te socialiseren en te trainen, zodat ze zich op hun gemak voelen in nieuwe situaties.
De Schnoodle heeft een gemiddelde vachtverzorging nodig, afhankelijk van het type vacht dat hij heeft. Als de vacht meer op de Schnauzer lijkt, moet deze regelmatig worden geplukt om dood haar te verwijderen en de vacht gezond te houden. Als de vacht meer op de Poedel lijkt, moet deze regelmatig worden geknipt en geborsteld om klitten te voorkomen. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om infecties te voorkomen en om de nagels kort te houden om ongemak te voorkomen tijdens het lopen. Regelmatige tandheelkundige zorg is ook belangrijk om tandsteen en tandvleesaandoeningen te voorkomen.
Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals huidaandoeningen, de ziekte van Von Willebrand, diabetes, oorontsteking, epilepsie, en hart-en vaatziekten.
De vacht van de Schnoodle kan verschillende structuren en lengtes hebben, afhankelijk van de ouderlijke rassen. Het kan bijvoorbeeld dik en krullend zijn, zoals de poedelvacht, of zacht en golvend zoals bij de schnauzer. De kleuren van de vacht variëren ook en kunnen onder meer zwart, wit, grijs, bruin en crème zijn, evenals verschillende tinten van deze kleuren. Sommige Schnoodles hebben ook meerkleurige vachten, zoals zwart-wit, zwart-bruin of wit-bruin.
De Schnoodle is een intelligente hond en leert snel, maar kan soms koppig zijn. Consistente, positieve en beloningsgerichte training is daarom belangrijk. Socialisatie op jonge leeftijd is essentieel om ervoor te zorgen dat de Schnoodle goed omgaat met andere mensen, dieren en situaties. Het is belangrijk om de Schnoodle regelmatig uit te dagen met mentale en fysieke oefeningen om hun actieve geest te stimuleren en te vermijden dat ze zich gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen. Het gebruik van positieve trainingsmethoden en het vermijden van harde correcties zal de beste resultaten opleveren bij de training en opvoeding van de Schnoodle. Dit ras is moeilijk zindelijk te krijgen.
De Schnoodle is een hond met veel energie en heeft dus ook voldoende beweging nodig. Dit ras heeft behoefte aan zowel lichaamsbeweging als mentale stimulatie. Lange wandelingen, spelen in de tuin of in het park en actieve spelletjes zijn allemaal geschikte activiteiten voor de Schnoodle.
Schnoodles zijn slim en leergierig, dus ze reageren goed op positieve bekrachtiging en training. Het is belangrijk om ze te socialiseren met andere honden en mensen op jonge leeftijd om hun natuurlijke terughoudendheid tegenover vreemden te verminderen.
Formaat:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
De Schnoodle is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Schnoodle is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Hou mij op de hoogte bij reacties.
Plaats je bericht Lees hier ons privacy statement
Controleer of alle velden correct zijn ingevuld.....
Bedankt voor je reactie! Je bericht is geplaatst.
Er is iets niet goed gegaan Controleer of alle velden correct zijn ingevuld.....
Lees het artikel
Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?
Plaats advertentie
Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?
Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in
Video Foto
Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.
Doe de test